LOGUE | LIVE

LOGUE | ROTTERDAM

19:30 – zaal open
20:00 – support
21:00 – Logue

Tickets kosten €7,50 en zijn alleen aan de deur te koop (pin/cash).
_______________________________________________________

“Dit is de band waar de term ‘veelbelovend’ voor is uitgevonden…” – 3voor12 Rotterdam

Halverwege 2014 bracht Logue haar eerste EP uit genaamd Cold Hearts. De band had getekend bij het label Innercore Music (in samenwerking met [PIAS] Nederland). Deze EP was het visitekaartje en leverde de band veel optredens en speeltijd op bij o.a. Radio 2 en 3FM. Medio 2015 dook de band samen met producer Arno Krabman (o.a Sunday Sun, Roxeanne Hazes) de studio in om aan twee nieuwe singles te werken. In het najaar bracht de band de single Jump The Gun uit waarmee ze tot Radio 2 Talent bestempeld werden en de song werd meer dan 200.000 keer gestreamd. Gedurende deze maanden deed de band ook mee aan de Popronde. Begin 2016 bracht de band de single Envy You uit, en naast diverse streaming playlists werd deze track ook opgepikt door 3FM. DJ Herman Hofman promoveerde de track tot DJ Favourite. Kort hierna tekende de band bij AT Bookings.

Eind 2016 besloot de band opnieuw de studio in te gaan. Dit keer werd er een producer gevonden in Marien Dorleijn (Moss) die de puntige live sound van de band in Kytopia opnam. In maart 2017 kwam de EP Some Kind of Glimmer uit. Een druk jaar met optredens in o.a. Paradiso en een bezoek aan Giel’s On Stage programma werd opnieuw afgesloten met de Popronde.

Begin 2018 ging het roer om voor Logue. Er werd geschoven in de bezetting en er werd gesleuteld aan een nieuw geluid. De band was vooral op de achtergrond bezig en met succes. Samen met producer Jurriaan Sielcken (Lucas Hamming, Jett Rebel) werd de track A Situation opgenomen en uitgebracht. Daarnaast kreeg de band te horen dat hun liedje Jump The Gun tot twee keer toe gesynct werd de Amerikaanse series Kevin Probably Saves The World en Loosely Exactly Nicole.

Logue maakt compacte indiepop liedjes die je na één luisterbeurt niet meer loslaten. De band zoekt een balans tussen puntige popsongs en melancholische rock anthems. Dromerige zanglijnen worden afgewisseld met scheurende gitaren en een sterke ritmesectie bestaande uit bas en drums. Live of in de studio, Logue onderzoekt alle hoeken van de indie om iedere keer net weer een beetje beter te spelen.