Jazz in de Fruitvis: Rotterdam Jazzlab

Rotterdam Jazzlab is een collectief dat bestaat uit negen jazzmusici met een respectabele staat van dienst. Het verenigt de wendbaarheid van een klein ensemble met de klankbreedte van een bigband. Alle negen musici zijn bovendien improvisatoren in hart en nieren, wat garant staat voor een eigen en afwisselend geluid. Grote inspiratiebronnen zijn eigenzinnige jazzcomponisten als Thelonious Monk, Wayne Shorter en Charles Mingus. Onlangs namen zij de live-cd Earthrise op, die in de pers zeer positief is ontvangen. Alle composities en arrangementen zijn van de hand van Ruud Bergamin en Bart Egeter.
- Dietmar Terpstra (Jazzism): “Earthrise bewijst hoe mooi, hoe swingend en ook hoe toegankelijk jazz kan zijn”
- Cyriel Pluimakers (Jazzenzo): “Heerlijk om weer eens een album in handen te hebben dat oprechte aandacht en uitgesproken liefde voor het genre uitstraalt.”

Bezetting
Michael Simon, trompet; Daniel Follmann, trombone; Koos van der Hout, ventieltrombone; Ruud Bergamin, alt- en sopraansax; Kurt Schwab, tenor- en baritonsax; Stanislav Mitrović, tenorsax, (bas)klarinet; Bart Egeter, piano; Dan Simon, bas; Julius Schulz, drums
Meer info over Rotterdam Jazzlab is te vinden op de website

Deuren open: 19:00 uur
Aanvang concert: 20:00 uur

TICKETS

Jazz in de Fruitvis
“Jazz in de Fruitvis” is een niet-commercieel initiatief van jazzpianist en componist Bart Egeter en celliste Angélique Boel. Samen met de mensen van de Fruitvis organiseert de door hen opgerichte Stichting Jazz010 sinds oktober 2022 (bijna) elke 3e vrijdagavond van de maand een jazzconcert. Het zijn concerten om naar te luisteren in een informele sfeer.