Hoe het begon

HET GEBOUW IS NEERGEZET IN 1948 ALS EXPEDITIEKANTOOR VOOR ERKELENS, COOKE & MARCUS, DAARNA IS HET ALS OPSLAGLOODS GEBRUIKT DOOR IMPORTEURS, GEVOLGD DOOR JAREN LEEGSTAND EN VERVAL.

Toen Martin van Rijn, een Rotterdamse ondernemer met jaren ervaring in decor en standbouw werd gevraagd of hij ideeën had voor het pand, zag hij onmiddellijk de potentie van de ruimte en de plek. Met hulp van oude en nieuwe collega’s, familie en vrienden nam hij de uitdaging aan. Muren werden uitgebroken of hersteld, kozijnen gezet, een podium uitgegraven, vloeren gelegd, leidingen getrokken en wanden getimmerd. Veel bloed, zweet en hectoliters verf later is het gebouw getransformeerd tot wat het nu is. Een plek voor inspiratie, voor nieuwe energie, voor ontmoetingen, samenkomsten en borrelend van creatief potentieel.

De jonge Rotterdamse chef Gilbert Kolff van FONDrotterdam is tijdens het bouwproces aangehaakt. Geïnspireerd en aangestoken door het team en door de gedaanteverwisseling van het pand, jeukten ook zijn vingers. Zo werd hij uiteindelijk verantwoordelijk voor de verbouwing/ bouw van de keuken zoals deze nu is en alles daaromheen. Ook is hij verantwoordelijk voor al het eten en drinken in De Fruitvis .

Naast de activiteiten in en om het gebouw zijn de mensen die werken in De Fruitvis ook betrokken bij de herontwikkeling van het havengebied en bieden zij actieve steun aan nieuwe initiatieven in het M4H gebied zoals Marconia.

» volgende