Jazz in de Fruitvis: Solfestice ft. Bo van de Graaf

Met dit concert vieren we de langste dag (en dus de kortste nacht). Letterlijk is dit het Solstice moment. Maar Olga Beumer bedacht de naam Solfestice omdat het steeds een mini festival is.
Al vijf keer eerder werd dit project uitgevoerd in het Nijmeegse Brebl en ook al op andere podia. Bedenker ervan: Bo van de Graaf. Hij selecteert voor elke versie een aantal muzikanten en bedenkt een thema. De aflevering van vorig jaar, met een aantal jonge muzikanten leverde een stomend concert op en moest vaker uitgevoerd worden vonden de musici en ook de organisatie van dit podium. Het centrale thema van deze avond is : “De olifant in de kamer”. Het publiek zal tijdens het concert ontdekken wie of wat die olifant is……. Het repertoire bestaat voornamelijk uit composities van alle musici. Er zijn solo’s duetten, trio’s en natuurlijk veel stukken door de hele groep.

Bezetting:
Thomas Jaspers, drums; Wiro Mahieu, bas; Philipp Rüttgers, piano; Ad Colen, tenorsax; Wietse Voermans, alt-, tenor- en baritonsax; Bo van de Graaf, sopranino, sopraan-, alt- en tenorsax.

Deuren open: 19:15 uur
Aanvang concert: 20:00 uur

KOOP HIER UW TICKETS

Jazz in de Fruitvis
“Jazz in de Fruitvis” is een niet-commercieel initiatief van jazzpianist en componist Bart Egeter en celliste Angélique Boel. Samen met de mensen van de Fruitvis organiseert de door hen opgerichte Stichting Jazz010 sinds oktober 2022 (bijna) elke 3e vrijdagavond van de maand een jazzconcert. Het zijn concerten om naar te luisteren in een informele sfeer. Meer informatie: www.jazzindefruitvis.nl